Sjø og fjell fra Kavringen til Tangen brygge

Opplev litt av det beste og villeste Nesodden har å by på. Fantastisk utsikt, inntrykk og flott trim!

Berg- og dalbaneturen går på Nesoddens vestside mellom staselige gamle sommerhus og deres badehus i bratthenget. Du vandrer på småveier og stier og ikke minst murte trapper. Først bratt ned og så opp og så ned og så opp igjen… Mulighetene for trening av lårmuskler er mange og du må regne med å bli svett, men turen kan også deles opp i kortere etapper.

Det er bare å «hoppe av» underveis og finne en vei opp til bebyggelsen, men går du helt til Nesoddtangen brygge og utforsker litt underveis, kan du lett bruke tre timer på denne turen! Start gjerne etter klokka ett, for da får du solskinn hele veien. Et godt tips er å «time» turen etter årstiden slik at du også får med deg solnedgangen.

Vi anbefaler å avslutte dagen med et helt spesielt måltid på restauranten «Signalen Sjøbad». Den ligger helt ned på bryggekanten med panoramautsikt til Oslo. Her får du servert bærekraftig sjømat, lokale grønnsaker og pizza, og vi kan love deg en smaksopplevelse på høyde med de beste tilbudene i Oslo. På taket kan du nyte et glass vin eller fem, for rekker du ikke båten så kan du alltids ta neste båt….eller neste….

Se turkart ved å klikke på kart-knappen.

Les mer Se turkart

Bildegalleri

Turen starter ved Fleskebekktjernet

Buss-stoppet ved Flaskebekktjernet er et godt startpunkt. Kommer du kjørende hit, finner du en liten parkeringsplass. Herfra tar du Tjernbakken nedover, og ser snart Oslofjorden mellom trærne. Ta så Vardeveien til venstre og deretter Maristien til høyre. Du beveger deg så mot Kavringstrand.

Følg trappene som svinger bratt nedover fjellsiden til de treffer en nesten snorrett asfaltert sti med rekkverk (slik du ser på dette høstbildet). Denne leder deg hele veien ned mot båthavna ved Kavringen. Flytebrygga med bro tar deg over til Kavringen og her kan du rusle rundt og beundre flotte båter.

Trollkleiva til Sjøstrand brygge

Tilbake klatrer du opp den samme lange bakken, men ikke opp til Maristien. I stedet fortsetter du rett fram til Kavringstrandveien, passerer det hvite huset med den flotte smijernsporten med inskripsjonen Trollbogen – RL. Og snart finner du Trollkleiva til venstre, og den leder deg ned bakkene – denne gangen mot Sjøstrand brygge. Her går du mellom det bratte fjellet og i en viltvoksende skog, før landskapet åpner seg og du titter ned på taket av noen badehus rett sør for Sjøstrand. I det du runder et lite nes har du flott utsikt sørover mot Kavringen og nordover til alle badehusene på Strandpromenaden. I sommerhalvåret er det noen anløp av hurtigbåt her. Fra brygga går du forbi det røde lille huset med blå dør «Sjøstrand Vel» før du tar fatt på turen oppover veien.

Villa Miramare og Grøstadbutikken

Et stykke oppe i veien gjør den en sving og rett fram står en flott furu midt på parkeringsplassen. Ta en pust i bakken her, gå fram til murkanten og titt ned på Nesoddens «greske tempel» Miramare.
Videre oppe i veien kommer du til et stort hvitt hus på venstre hånd. For hundre år siden var det kolonialhandel her: Grøstadbutikken.

Promenadebakken og Strandpromenaden

Fra butikken går Promenadebakken ned til venstre. Og snart står du igjen i strandkanten og kan starte turen forbi alle badehusene på Strandpromenaden. Halvveis bort på Strandpromenaden passerer du en liten offentlig badestrand ved Søndre Flaskebekk brygge. Etter Strandpromenaden er du så vidt innom Flaskebekkveien som fører ned til Nordre Flaskebekk brygge. Så tar du Nordveien videre og følger den etter hvert oppover til du finner trappene som går bratt opp til høyre. Siste virkelige motbakke på denne berg- og dalbaneturen.

Utsiktsveien, Gråbeinberget og Bergveien

Trappene fører deg helt opp til Øvre Utsiktsvei. Trekk pusten et øyeblikk, så følger du veien til venstre i ca 100 meter før du tar Gråbeinberget inn til venstre. Den går etter hvert over i Bergveien, som er den siste etappen nedover i berg- og dalbaneturen.

I det du kommer ut på fylkesveien ser du Nesoddtangen brygge foran deg, og det gamle vertshuset Hesteløkka ligger til venstre nede ved fjorden. Ta turen innom Signalen Sjøbad for en velfortjent matbit.

God tur!

Turkart kan du laste ned fra nesoddmarka.no, her.

Turen er hentet fra Nesoddmarkas venner
© Faunens fortellinger.

Kjekt å vite:

Berg og dalbane fra Kavringstrand til Signalen