Veien hit & reise rundt

Det er to veier til Nesodden: båtveien og bilveien.

Nesodden har et godt benyttet rutetilbud med busser som korresponderer med Nesoddbåten fra Aker Brygge. Kollektivtransport har hyppige avganger og dekker hele Nesodden.

På vann På land Kart Reiseplanlegger

Med båt:

Ruters båter går fra Aker brygge til Nesoddtangen og er landets største bilfrie pendlerrute. Den går hele uken og har stort sett avganger hver halvtime. Båten tar cirka 25 minutter og er en fin reise gjennom indre del av Oslofjorden. I sommerhalvåret går også båtruten B21 fra Aker brygge til flere steder på Nesodden. Båten til Nesoddtangen korresponderer med busser som bringer deg rundt på halvøya.

Mer informasjon om kollektivtilbudet finner du på Ruter sin nettside.

I perioden 01.01- 31.08 er det båtforbindelse Fra Aker brygge til Fagerstrand som stopper på utvalgte steder langs Nesoddkysten, se rutetabell her (blir tilgjengelig når sesongen nærmer seg).

Med bil, buss og sykkel:

Bil og sykkeltraseer:
Bilturen fra Oslo sentrum til Nesoddtangen er ca. 50 km lang og tar utenom rushtiden cirka 55 minutter. Du følger E18 eller E6 ut av Oslo i retning Stockholm/Gøteborg, og tar av mot Nesodden på Vinterbro. Du kjører deretter inn på fylkesvei 156 mot Nesoddtangen. Hvis du skal til Fagerstrand, som ligger på den sørlige delen av Nesodden, tar bilturen cirka 40 minutter.

Veiene på Nesodden er gode for privatbiler, og det er godt med parkering på innfartsparkeringene. Det er noe kronglete å parkere ved strendene, mange mangler parkeringsplasser til alle som ønsker det. For syklister er det en sammenhengende sykkelvei på Bunnefjordsiden. Det er også gode muligheter for sykling i nesoddmarka, som binder Nesodden sammen. 

Turbuss
Det er én tilbyder av turbuss på Nesodden, booking kan gjøres på Nesodden turbuss sin hjemmeside.

Taxi: Follo Taxi – Bestill taxi hele døgnet

Taxibåtene Oslofjorden: Fjordtaxi

Finn din neste opplevelse på Nesodden