Fakta om Nesodden

Nesodden kommune ligger rett utenfor Oslo, på en halvøy med Oslofjorden på vestsiden og Bunnefjorden i øst. En del øyer i Indre Oslofjord tilhører også Nesodden: Husbergøya, Nordre og Søndre Skjælholmene, Ildjernet, Steilene og Langøyene (disponeres av Oslo kommune).

Innbyggere

Kommunen passerte 20.000 innbyggere sommeren 2022 og er en del av Viken fylke. Tre fjerdedeler av arealet er skog og utmark. Størsteparten av innbyggerne bor i tettbebyggelse.

Kunstnerkommunen

Nesodden omtales ofte som kunstnerkommunen og mange kjente kunstnere og artister kommer fra halvøya. Musikkprodusenten og artisten Endless, søsknene David Coucheron (fiolin) og Julie Coucheron (klaver), artisten Trine Rein og Eurovision-vinner og fiolinist Alexander Rybak er fem av de lokale kjendisene. Popgruppen fra Lippo Lippo er også fra Nesodden, og i tillegg har medlemmer i deLillos, Turboneger og Satyricon sin opprinnelse her.

Den kjente kunstneren, maleren og illustratøren Wenche Øyen bor her også.

Størst på rehabilitering

Halvøyas to største arbeidsgivere er Sunnaas sykehus og Nesodden kommune. Sykehuset er Norges største spesialsykehus innen fysikalsk medisin og rehabilitering og har hovedsakelig regionale, men også nasjonale oppgaver.

Nesodden kommune har slagordet «Sammen skaper vi det gode livet». Kommunehuset Tangenten på Tangenåsen huser kommuneadministrasjonen, Nesoddtangen ungdomsskole, kulturskole, helsestasjon og bibliotek. Nesodden kommunes nettsted finner du her: www.nesodden.kommune.no.

Geografi

Halvøya har fire tettsteder: Nesoddtangen, Fjellstrand, Fagerstrand og Torget, der også Nesoddens middelalderkirke ligger. Nesoddtangen ligger nord på Nesodden og er den mest tettbefolkede delen av halvøya. Fagerstrand ligger lengst sør.

Nesoddens høyeste topp er Toåsen med sine 215,2 meter.

Artikkelkilder: Statistisk sentralbyrå, Store Norske Leksikon, Wikipedia

Hvordan kommer du deg til Nesodden?

Fra Oslo er det bare 23 minutter med Nesoddbåten til Nesodden. 

Bruk reisplanleggeren for å finne reise til Nesodden.
Vi har tatt oss friheten til å fylle inn destinasjonen for deg.

Billetter kan kjøpes via reiseplanleggeren og Entur AS

Veien hit & reise rundt