Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Kantorissimo – Håvard Gimse og Lise Fjeldstad

november 14 @ 19:00 - 20:10

Velkommen til en stor kulturbegivenhet i Gjøfjell kirke på Nesodden! Pianisten Håvard Gimse var nettopp nominert til Nordisk råds musikkpris og Lise Fjeldstad har tilhørt toppsjiktet i Nationaltheatrets skuespillerensemble helt siden 1974. Fjeldstad har studert Ibsens lyrikk og utforsker Ibsens «dulgte hjertekammer» med både forskerbriller, innlevelsesbriller og fantasibriller. Henrik Ibsen var en tilknappet mann. Mange kjenner hans store dramaer, mens diktene hans er mindre kjente. Selv kalte Ibsen dem for sine «smådjevler». Kommer vi Henrik som menneske nærmere gjennom diktene hans?
Gjøfjell kirke låner et praktfullt, nyrestaurert Bechstein konsertflygel fra 1900, som var regnet som verdens beste flygel på Ibsens tid. Både tsaren av Russland og kongen av England hadde denne flygelmodellen. Håvard Gimse får flygelet til å synge som ingen andre. Han fremfører musikk av Edvard Grieg (1843-1907) og Harald Sæverud (1897-1992). Det er bare å kjenne sin besøkelsestid!

Nordisk råds omtale av Håvard Gimse:
Pianist Håvard Gimse står i en særstilling blant norske musikere og er en av Nordens aller fremste. Hans forkjærlighet for skandinavisk og norsk repertoar har gjort ham til en av de mest innflytelsesrike artistene på denne arenaen. Gimse er ettertraktet både som solist og som kammermusiker, i tillegg til at flere av Skandinavias beste klassiske artister foretrekker ham som sin akkompagnatør. Håvard Gimse er professor ved Norges musikkhøgskole og var inntil nylig kunstnerisk leder for Oslo Kammermusikkfestival. Han har en stor internasjonal karriere og har siden 1992 gitt ut en lang rekke betydningsfulle innspillinger. Gimse har gjort omfattende turneer i Skandinavia, har spilt med orkestre verden over og har gitt konserter på mange av verdens mest prestisjetunge konsertscener. Det mest imponerende med Håvard Gimse er likevel at han etter så lang og solid fartstid fremdeles blir en mer og mer interessant og inspirerende musiker for både publikum, komponister og medmusikere. Han spiller med en uforutsigbar lekenhet og et overskudd i øyeblikket – som det er umulig å ikke la seg forføre av.
Lise Fjeldstad er en av Norges ledende skuespillere og har gjennom sine mange rolletolkninger på scene, film, fjernsyn og radio markert seg som en scenekunstner med et sjeldent stort register. Med musikalitet, sterkt indre mot og klar psykologisk innsikt har hun spilt et stort antall kvinneroller fra poetiske ungpikeroller til store tragiske roller fra de klassiske skjebnedramaer.
Siden 1974 har hun tilhørt toppsjiktet i Nationaltheatrets skuespillerensemble og har representert den norske nasjonalscenen ved en rekke offisielle tilstelninger og gjestespill i utlandet. Hun har bekreftet sin posisjon i norsk teater ikke minst gjennom en lang rekke lysende Ibsen-tolkninger. I tillegg til musikk/lyrikk-programmer sammen med pianistene Kjell Bækkelund og Håvard Gimse, har Fjeldstad flere ganger opptrådt med symfoniorkestrene i Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger i Bjørnson/Griegs Bergliot, første gang med Oslo-Filharmonien i 1983.

Detaljer

Dato:
november 14
Tid
19:00 - 20:10
Hjemmeside:
https://tikkio.com/tickets/41646-kantorissimo-lise-fjeldstad-og-havard-gimse

Sted

Gjøfjell kirke
Storerudveien 108
Fagerstrand, 1454 Norge
+ Google-kart