Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

KIT Trio – en julekonsert for sjelen – for cello, fiolin og mezzosopran

9. desember 2023 @ 19:30 - 21:30

KIT TRIO er Kaja Fjellberg Pettersen (fra Nesodden), Isa Caroline Holmesland og Therese Thylin. De tre musikerne har sin bakgrunn fra Norges Musikkhøgskole, Institutt for musikk i Trondheim og Operahøgskolen i Oslo.

Sist ut i vår konsertserie «KLASSISK HØST» blir en vakker julekonsert med KIT Trio, som vi var så heldige å få tak i. Vi kjenner dem fra før, de var hos oss i mars 2021, til stor glede for mange.

KIT TRIO spiller kjente klassikere, folketoner og viser som passer godt i jula, men med et klassisk uttrykk – god for øret, god for sinn og sjel, noe å hvile i når førjulsstresset setter inn. Trioen skriver sine egne musikalske arrangementer, og med bare cello og fiolin/bratsj ved siden av sangen kan til og med større symfoniske arier oppleves nært og intimt, men også overraskende stort. Dette skaper rom for et helt spesielt møte med musikken og musikerne.

Therése Thylin – mezzosopran
Isa Caroline Holmesland – fiolin/bratsj
Kaja Fjellberg Pettersen – cello

Dørene åpner kl. 18.00
Kom gjerne fra dørene åpner for å nyte en bedre middag før de begynner å spille.
Da får du også de beste plassene.

VELKOMMEN!

OM ARTISTENE:
KAJA FJELLBERG PETTERSEN er en meget allsidig frilans cellist med base i Oslo. Hun har sin utdannelse fra Norges Musikkhøgskole og NTNU Institutt for musikk, Trondheim.

Kaja har gjennom flere år samarbeidet med en lang rekke artister fra ulike musikalske sjangre, som Marit Larsen, Cezinando, Nils Bech, Ane Brun, Ingrid Olava m.fl. Ofte vil hun også være musikalsk arrangør, og slik få mulighet til å sette sitt personlige preg på det musikalske uttrykket. Til daglig driver hun ensemblet Oslo Strings, bestående av frilans strykere i Oslo. Disse har etter hvert markert seg som et moderne ensemble, med flere faste samarbeid i den rytmiske sjangeren, så vel som folkemusikk og jazz. Sammen driver de også ungdomsorkesteret Camerata Laranjeiras i Rio de Janeiro, Brasil – et sosialt prosjekt Kaja var med å starte i 2013.

ISA CAROLINE HOLMESLAND er utøvende fiolinist og bratsjist med utdannelse fra Barratt Dues Musikkinstitutt, Norges Musikkhøgskole og Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.Isa har jobbet i orkester som Hovkapellet til den Kungliga Operan i Stockholm, Stockholms Radiosymphoniorkester, Norrlandsoperan, Kringkastingsorkesteret og Arktisk Filharmoni. Hun underviser i strykeorkesteret NOR59 med elever opp til høgskolenivå, vikarierer i profesjonelle orkestre og driver Oslo Strings og Camerata Laranjeiras med sine kollegaer.

Gjennom Oslo Strings samarbeider Isa med profilerte artister som Nils Bech, Cezinando, Gabrielle, Karpe, Madrugada, Maria Mena, Ingebjørg Bratland for å nevne noen.
Mye av arbeidet består av innspillinger med diverse artister, filmmusikk, mv. samt å skrive strykearrangement til ulike produksjoner. Oslo Strings har etablert seg til å bli en av de ledende strykeensemblene innen rytmisk musikk i Norge.

THERÉSE THYLIN LINDMARK er en mezzosopran fra Nord-Sverige med base i Oslo. Hun har eksamen fra konservatoriet i Trondheim og operahøgskolen i Oslo. For tiden jobber hun frilans, både som solist, og sammen med ulike ensembler i Sverige og Norge.

Therése har tidligere gjort operaroller som Wellgunde i Gøtterdämmerung på den Norske Opera & Balett, bukserollen Romeo i I Capuleti e i Montecchi, og Mercédès i Carmen med Arktisk Filharmoni.
Therése er med og driver musikkollektivet Skuggsystrar; en piano/sang duo som gjennom tverrfaglige samarbeid løfter frem glemte, kvinnelige komponister. De har allerede hatt forestillinger ved ulike riksteatre i Norge og Sverige samt skoleforestillinger i Norge.

Foto: © Anne Valeur
Konserten er støttet av Norsk Kulturfond, Viken Fylkeskommune og Kulturrom

Detaljer

Dato:
9. desember 2023
Tid
19:30 - 21:30
Hjemmeside:
https://www.hellviktangen.no/event-details/kit-trio-med-cello-fiolin-og-mezzosopran

Sted

Hellviktangen Kunstcafè
Hellvikalleen 60
Nesodden, 1459 Norge
+ Google-kart