Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Familiekonsert: Fliflet/Hamre Energiforsyning + Rolf-Erik Nystrøm

oktober 14 @ 14:15 - 15:30

For de av oss som har opplevd Gabriel Fliflet og Ole Hamre tidligere, så forstår vi hvorfor de kaller seg energiforsyning, for det er det de er. Det er musikk fra alle verdens hjørner, filosofiske betrakninger og alt kan skje. De har fått med seg nesodding Rolf-Erik Nystrøm på saksofon, som også er kjent for sin livlige spontanitet og herlige levende spillestil.
I Fliflet/Hamres musikk står lekelyst og innlevelse sentralt, og det meste kan skje:
Rå balkantoner dundres ut mellom vare nordiske moll-perler og jødiske ettertenksomheter, norske kystmelodier eller italienske partisansanger. Og Harald Sæverud dras med på 9-takts-kalas hos serbiske sigøynere …
Iblant lar Ole Hamre trommene hvile, og lager vakker og uhørt musikk på melodika eller sitt eget gryteinstrument Hamrofonen. – Eller tar på seg steppeskoene!
Gruppen er kjent for sitt tette og levende samspill, og har opptrådt på et tyvetall norske festivaler ; bl.a. på jazzfestivalene i Molde og Kongsberg, samt folkemusikkfestivalen i Førde. En rekke turnéer og festivalbesøk i Sverige, Danmark, Finland, Tyskland, Belgia og Skottland.
Fliflet/Hamre fører sammen musikk av ulikt opphav, og skaper et eget, personlig landskap.
Både folk med lakksko, bunad, sorte skinnjakker eller cowboyhatter lar seg villig føres rundt i deres fargerike hage! Kontrastene er store, men opplevelsen hel. Duoen beskriver med et skjevt smil sitt mål som å hente verden hjem til Bergen – og gjøre noe med den.
Fliflet/Hamre har utgitt platene Ivar Aasen goes Bulgaria, Moro post mortem – live, Gabriole og Eine kleine Kraftmusik. På oppdrag fra NRK 1 laget de to vennene i 1996-97 TV-serien «Fliflet/Hamre Kraftakvarium». Programmene finnes på www.nrk.no
Kari Bremnes, Knut Reiersrud, Odd Nordstoga, rapperen Runar Gudnason, joikeren Ingor Ántte Áilu Gaup, Annbjørg Lien, Jan Eggum, Berit Opheim, Kouame Sereba med Rolf Erik Nystrøm, jazztrompetist Per Jørgensen og den danske multimusikeren og musikkfilosofen Peter Bastian er noen av de mange Fliflet/Hamre har invitert og jobbet sammen med.
Dette blir en skikkelig fest for hele familien! Barn, ungdom, onkler og tanter, besteforeldre og rett og slett alle.
Velkommen!